Министерот за образование и наука м-р Абдилаќим Адеми, заедно со директорот на Мировниот Корпус Кетлин Кори во Македонија денеска потпишаа Меморандум за разбирање, со кој уште еднаш се потврди успешната соработка меѓу македонскиот и американскиот народ.

- Министерството за образование и наука како и во изминативе 18 години, ќе биде силна поддршка на волонтерите кои ќе бидат дел од македонските семејства. Секогаш како и досега им стоиме на располагање на нашите американски пријатели со цел зајакнување на врските меѓу двата народа, истакна министерот Адеми.

Припадниците на Мировниот Корпус се присутни во Република Македонија од далечната 1996 година, и од тогаш па сé до денес, повеќе од 500 доброволци на Мировниот Корпус соработуваа со нивните колеги од Македонија. Волонтерите живеат и работат во локалните заедници две години. Работат и во урбани и во рурални средини, во региони каде што се зборува и македонски и албански јазик.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook