Заменик министерот за образовние и наука Спиро Ристовски денеска заедно со пратениците од кумановско - липковскиот регион се вклучија во акцијата „Ден на дрвото“, засадувајќи садници во липковското село Ваксинце.
 
Симболично засадувањето на една садница, рече заменик министерот Ристовски, преставува мал придонес во целокупниот процес на развојот на свеста кај населението во поглед на одржувањето на животната средина.
 
“Би сакал да информирам дека и училиштата во Република Македонија максимално се вклучени во целата оваа активност.Во сите училишта денеска во рамки на активностите во годишната програма учениците се вклучени во засадување нови садници“, изјави Ристовски.
 
Оваа акција за засадување според пратеникот Зоран Ѓорѓиевски треба да стане вкоренета традиција и непишана обврска како влог за зачувување на животната средина.
 
Овогодишената акција “Ден на дрвото“ е 14та по ред и се одбележува под мотото “Стоп за катастрофите“.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook