Министерот за образование и наука м-р Абдилаќим Адеми, денес присуствуваше на свеченото пуштање во употреба на реновираниот објект на Основното училиште „Врапчиште“ во с. Врањовце, општина Врапчиште.

- Денес сме тука, да го одбележиме новото лице на училишната зграда на Основното училиште Врапчиште, кое доби нов лик со помошта на нашите драги пријатели – американскиот народ, истакна министерот Адеми.

Морам да ја искажам мојата благодарност, додаде Адеми, до Владата на САД и Европската команда на американската војска, за нивната несебична поддршка и залагање, секој ученик во Република Македонија да добие современи услови за работа, а на учениците морам да им порачам – Образованието е Вашата иднина.

- Секаде во светот образованието е на прво место и насекаде се ценат само лицата потковани со знаење во кои лежи иднината на земјата, потенцираше министерот Адеми.   

Училиштето е реконстриурано, преку проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието и Европската команда на американската војска (ЕУКОМ) со што се создаде подобра средина за учење за учениците.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook