Во државното училиште за  рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ во Кисела Вода, денес беше отворен едукативен центар за физиотерапија, дониран од Лајонс-клубот „Свети Пантелејмон“ од Скопје.

На отворањето присуствуваше заменик министерот за образование и наука, Спиро Ристовски кој истакна дека овој центар е исклучителен исчекор во функционирањето на ова посебно училиште, затоа што во него ќе работат учениците со оштетен вид, кои, како што рече, покрај теоретскиот дел, отсега ќе можат и практичниот дел да го извршуваат во рамки на училиштето.

Ристовски потврди дека Министерството за образование и наука ќе ги помогне идните активности на центарот, затоа што определба на Владата е да се отвораат вакви центри во средните стручни училишта кои ќе ја зголемат практичната работа, но и ќе прераснат во реални компании кои ќе може да ги комерцијализираат своите услуги.

“Така училиштата ќе обезбедат дополнителни средства, а учениците покрај практичниот дел ќе се вклучат во почетоците на бизнисот за по завршување на училиштето многу поедноставно да се вклучат на реалниот пазар на труд“, истакна Ристовски.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook