Министерот за образование и наука м-р Абдилаќим Адеми, заедно со градоначаникот на општина Липково, Садула Дураку, денеска го посетија основното училиште „Фаик Коница“ во с. Слупчане, кое беше реновирано со грант од Амбасадата на Јапонија во Република Македонија.

- Соработката помеѓу Општина Липково и Амбасадата на Јапонија во Република Македонија, придонесе учениците во Основното училиште „Фаик Коница“ во Слупчане да добијат нови, модерни училници, опремени со најсовремени материјали, кои ќе им помогнат во воспитно-образовниот процес, изјави министерот Адеми, напоменувајќи дека Липково е една од ретките во Република Македонија, која успеала да обезбеди донација за реконструкција на училишните објекти на нејзината територија.

- Се надевам дека примерот на општина Липково ќе го следат и останатите локални самоуправи во Република Македонија и самостојно ќе успеат да изнајдат средства во подобрување на условите во училиштата, со што ќе им ги приближат европските и светски стандарди за изведување на наставата на своите ученици, потенцираше министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook