УНЕСКО го поканува државите - членки да поднесат свои номинации за наградaта за образование за девојки и жени за 2020 година, која е финансирана од НР Кина.

Целта е да се наградат исклучителните и иновативните практики во образованието на девојките и жените, а се состои од две парични награди од по 50.000 американски долари.

Детали за наградата и аплицирањето можат да се добијат на наведениот линк on.unesco.org/gweprize.

Имајќи предвид дека доставувањето на евентуалните номинации се врши исклучиво преку онлајн платформата на УНЕСКО достапна единствено на Перманентните делегации на УНЕСКО (во нашиот случај Амбасадата на РСМ во Париз), молиме евентуалните кандидатури да ги доставите во електронска форма до Националната комисија за УНЕСКО најдоцна до 20 мај 2020 година , со цел да се запази крајниот рок на УНЕСКО за аплицирање -26 мај 2020 година.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook