Почитувани директори,


Министерството за образование и наука, во врска со доставеното известување бр. 13-3780/1 од 10.03.2020 година за прекин на воспитно-образовниот процес во училиштата, како и Заклучоците на Владата на Република Северна Македонија од 15 и 16 седница, по однос на зајакнување на препораките и мерките за превенција од коронавирус, Ви препорачуваме согласно Вашите законски надлежности да организирате обезбедување на објектите и имотот на училиштето и други неопходни работи во Вашето училиште во периодот од 12.03.2020 година до 24.03.2020 година.

Воедно согласно точка 11 од Заклучокот на Владата со бр. 44-2147/3 од 11.03.2020 година, потребно е:

- Сите воспитно-образовни установи да воведат ротационо дежурство со цел издавање на потребните потврди и останати документи.

Во прилог на овa известување се и Заклучоците од 16 седница на Владата на Ваше запознавање и натамошно постапување. Постапувањето по препораките/укажувањата согласно Заклучоците на Владата и од Министерството за образование и наука се задолжителни.

Министерство за образование и наука

 

Заклучоци од 16та седница на Владата

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook