Министерството за образование и наука информира дека во тек е имплементација на проект за “создавање средина што овозможува подобрување на квалитетот на наставата и учењето преку ко-креирање и иновации“, предводен од СмартАп - Лабораторија за социјални иновации, а поддржан од Министерството за образование и наука, Министерството за труд и социјална политика, Бирото за развој на образование и УНИЦЕФ.

Во рамки на проектот е предвидено создавање на национална веб платформа за образование, која ќе биде наменета за воспитувачи и наставници кои работат со деца од 3 до 10 годишна возраст.

Секој воспитувач, односно наставник има можност да креира своја едукативна активност и истата да биде прикачена на платформата, како и да ги користи дидактичките материјали и игровни активности креирани од други воспитувачи и наставници, а со цел подигнување на креативноста и квалитетот на наставните часови.

За оваа цел, се организира дводневна работилница за воспитувачи и одделенски наставници, каде ќе се изработуваат дидактички материјали и игровни активности кои по завршување на настанот ќе бидат достапи и отворени за користење преку националната веб платформа за образование.

Заинтересираните можат да се пријават за учество на работилницата преку пополнување на електронска апликација на https://skrati.mk/Kreirajaktivnosti, најдоцна до 27.10.2019.

Министерството за образование и наука ги повикува сите заинтересирани наставници да се пријават на работилницата и да дадат свој личен придонес во имплементацијата на овој проект со идеја за подобрување на воспитно-образовниот процес.

Повеќе информации на https://www.innovationlab.mk/work/inno4edu/.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook