Московскиот Државен Институт за Меѓународни Односи ( МГИМО ) при Министерството за надворешни работи на Руската Федерација објавува конкурс за прием на едно лице од Република Северна Македонија во учебната 2019/2020 година согласно одлуката на Претседателот на Руската Федерација.

Неопходни документи за пријавување:


1) Пријава

2) Документ за завршено средно (полно) образование. Кон документот, составен на еден од националните јазици на Руската Федерација или на странски јазик, треба да се приложи превод на руски јазик, заверен во руско нотаријално биро или во конзулатот на Руската Федерација во земјата каде е издаден документот;

3) Копија на личната карта и националниот пасош;

4) 12 слики 3 x 4 ( мат, црно – бели );

5) CV/Резиме;

6) Мотивационо писмо;

7) Две препораки и

8) Electronic application form: www.master.mgimo.ru

Документите да се достават во 2 (два) примерока.

Сите потребни информации кандидатите можат да ги обезбедат на сајтот: www.mgimo.ru или во прикачениот документ

За запишување на сите факултети МГИМО предвидува лицето кое ќе биде избрано да посетува подготвителна настава по руски јазик, доколку нема познавање од руски јазик и потоа да биде запишано на еден од расположивите факултети.

Сите потребни информации за кандидатите се изложени на сајтот: www.mgimo.ru


Краен рок за поднесување на документите е 31.05.2019 година, до Министерството за образование и наука, Сектор за меѓународна соработка, ул. „Св. Кирил и Методиј’ бр. 54 Скопје, Република Северна Македонија.

Лице за контакт: Гоце Видановски, тел.: (02) 3 140 185 и 076 485 061

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook