На 4ти и 5ти април во Министерството за образование на Шпанија, под покровителство на Европската комисија, се одржа првиот СЕЛФИ форум за образованиeто во дигиталната ера. На овој форум учествуваа над 200 претставници на 33 европски држави. На форумот учествуваше и делегација на Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија предводена од заменик министерот проф. д-р Петар Атанасов и советничката Надица Костоска.

Стратегијата на Европската комисија е дека дигиталната технологија и вештини ќе бидат круцијални во дигиталното општество и за идните работни места. Затоа употребата на новата самоевалуациска алатка, СЕЛФИ, која веќе се користи во 33 држави и над 3000 училишта, ќе им помогне на училиштата да се подготват за новата дигитална ера.

 

zamenik PA

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook