Секоја академска година Факултетот за спорт при Универзитетот во Лајпциг, со поддршка на Сојузното германско министерство за надворешни работи, организира курс за после дипломски студии за спортски менаџери и тренери од земјите во развој, според листата на Комитетот за развојна помош (DAC) на Организацијата за економска соработка и развој (OECD) во траење од 4 месеци на англиски јазик.


Право на учество имаат кандидати не постари од 40 години со:
- завршено високо образование од областа на спортот
- стекнато искуство како активни спортисти, а посебно како спортски менаџери или тренери и
- добри физички и психолошки вештини


Содржина на курсот:
1. 439 часа спортски менаџмент ( теорија и пракса);
2. 14 часа спортска педагогија
3. 14 часа спортска психологија
4. 60 часа германски јазик

Финансирање:
- после дипломските студии ги финансира Министерството за надворешни работи на Сојузна Република Германија.
- секој учесник добива месечен грант.
- сите патни трошоци од и до Лајпциг се на товар на учесниците.


Аплицирањето за овој курс се врши директно на адресата на Амбасадата на СР Германија во Скопје, каде можат да се добијат и други подетални информации:


ул.„ Леринска“ , бр. 59, 1000 Скопје
www.skopje.diplo.de
тел: +389 2 309 39 00
Факс: + 389 2 309 38 99
Службеничка: Хајке Јовeски
Лок. тел. +389 2 309 38 49
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook