Министерот за образование и наука, др Арбер Адеми денеска подели 24 сертификати од програмата за јазична и нумерична писменост, реализирана во Казнено-поправниот дом во затворот во Охрид којашто е спроведена од страна на Министерство за образование и наука (МОН) во соработка со УНДП.

“Секој заслужува втора шанса во животот! А кога станува збор за образованието, оваа парадигма добива двојна вредност. Стекнувањето со знаења во читање и математика, несомнено ќе ви ги отвораaт пред се вратите на вашата ментална и духовна слобода; ќе ве охрабри да побарате понапредни знаење кога вратите и физички ќе се отварат... Несомнено, овие сертификати со кои се потврдуваат постигнувањето на вашето ниво на знаењa ќе го просветлат вашиот животен пат надвор од Казнено-поправните установи. Ќе излезете од овде не само поправени во вашите однесувања, туку и спремни да го продолжите животот како и секој друг. – рече министерот Адеми.

Тој исто така додаде дека Министерството кое го води во соработка со другите државни институции, поддржани и од страна на меѓународните организации како што е УНДП, ќе продолжи да прави сѐ што е во нивна надлежност за да се зголеми нивото на образование, секаде каде што ќе има потреба.

Обраќајќи им се на присутните на оваа образовна програма, министерот Адеми им посочи на учесниците на програмата “да станете позитивен пример и на дело да докажете дека навистина сте ја заслужиле шансата за образование”.

При доделувањето на сертификатите присутна беше и амбасадорката на УНДП, Луиза Винтон, претставници на Основното училиште „Христо Увонов“, како и претставници на казнено-поправните домови од Охрид и Тетово.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook