1. Стратешки план на Министерството за образование и наука

2. Буџет

3.Усвоени извештаи за реализација на Буџетот

4. Ревизорски извештаи

5. План за јавни набавки за 2019 година

6. Правилник за внатрешна организација  

7. Органограм за внатрешна организација

8. Правилник за систематизација на работните места

9. Список на лица вработени во министерството со позиција, службен е-маил и службен телефон

10. Консолидирани текстови од закони и подзаконски акти во надлежност на министерството

11. Обрасци што ги користат граѓаните при доставување на поднесоци до министерството за остварување на нивните права

12. Тарифници за надоместоци за издавање на реални акти

13. Листа на информации од јавен карактер

14. Контакт од лице задолжено за информации од јавен карактер

15. Правилник за заштитено внатрешно пријавување

16. Контакт од лице овластено за заштитено внатрешно пријавување 

17. Име и презиме на офицерот за заштита на лични податоци, позиција во институцијата, службен е-маил и службен телефон

18. Контакт телефон и е-маил од министерството за генерални прашања (+389 2 3117 896, fax +389 2 3118 414, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

19. Листа на активни регистри што ги води министерството

20. Биографии од Министерот, Заменик министерот и Државниот секретар 

21. Најава на месечни настани или онлајн календар и огласи

 

Дополнителни информации: 

Анкетен лист - министер за образование и наука

Анкетен лист - заменик министер за образование и наука

Анкетен лист - државен секретар

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook