Министерот за образование и наука, Арбер Адеми денеска оствари средба со амбасадорот на Франција во Република Македонија, Кристијан Тимоние.

За време на разговорот, министерот Адеми потенцираше дека и натаму реформирањето на основното образование преку изготвување и примена на целосно ново законско решение, изработка на нови наставни програми и учебници со подобрена содржина, како и унапредување на квалитетот на средното образование особено во стручните училишта, остануваат да бидат главни приоритети во работењето на Министерството за образование и наука во периодот што следи.

Адеми вети дека од позиција на министер за образование и наука максимално ќе се заложи за продлабочување на соработката помеѓу двете земји во сите образовни сегменти и области.

Од францускиот амбасадор доби честитки за именувањето на функцијата и уверување дека Франција и натаму останува голем поддржувач на Република Македонија во процесите за унапредување на квалитетот на националниот образовен систем, преку реформите кои се дефинирани во стратешките владини документи.


A1 FRANC


A2 FRANC

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook