Министерот за образование и наука Арбер Адеми во текот на денешниот ден оствари две одделни средби со амбасадорот на Косово во Република Македонија, Илбер Хиса и градоначалникот на општина Кичево, Фатмир Дехари. 

На средбите, Адеми се осврна на поставените приоритети кон кои ќе биде насочена неговата и работата на Министерството за образование и наука во периодот што следи, со особен фокус на реформирањето на основното и средното образование.  

Во разговорот со косовскиот амбасадор нагласи дека ќе се заложи за продолжување и продлабочување на соработката во областа на образованието помеѓу двете земји, додека на средбата со кичевскиот градоначалник изрази подготвеност да помогне во решавањето на локалните предизвици со кои се соочува општината. 

Двајцата соговорници упатија честитки за неговото назначување за министер за образование и наука и му посакаа успех во работата. 

 

Министерот за образование и наука Арбер Адеми во текот на денешниот ден оствари две одделни средби со амбасадорот на Косово во Република Македонија, Илбер Хиса и градоначалникот на општина Кичево, Фатмир Дехари.

 

На средбите, Адеми се осврна на поставените приоритети кон кои ќе биде насочена неговата и работата на Министерството за образование и наука во периодот што следи, со особен фокус на реформирањето на основното и средното образование.  

 

Во разговорот со косовскиот амбасадор нагласи дека ќе се заложи за продолжување и продлабочување на соработката во областа на образованието помеѓу двете земји, додека на средбата со кичевскиот градоначалник изрази подготвеност да помогне во решавањето на локалните предизвици со кои се соочува општината.

 

Двајцата соговорници упатија честитки за неговото назначување за министер за образование и наука и му посакаа успех во работата.

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook