Министерката за образование и наука Рената Дескоска доби писмо од г-ѓата Сузан Флокен, директор на Европската конфедерација на синдикати во образованието во врска со минатонеделната средба.

Во писмото г-ѓата Флокен укажува на нејзините позитивни впечатоци од разговорот со министерката, и надеж дека се поставени основи за идна плодна соработка и дијалог.

Министерството за образование и наука ќе остане доследно на политиката на отворени врати, а соработката со Европската конфедерација на синдикати во образованието, но и со домашните синдикати и засегнати страни ќе продолжи и натаму во насока на подигнување на нивото на социјалниот дијалог и подобрување на образовниот процес.

Исто така г-ѓата Флокен се дистанцираше од начинот на кој СОНК информираше за средбата и содржината на нивните изјави и укажа дека Европската конфедерација на синдикати во образованието не презема одговорност за информациите кои беа презентирани од страна на СОНК.

Министерката за образование и наука на Република Македонија Рената Дескоска изрази подготвеност за понатамошна соработка за воспоставување на европски стандарди во македонското обарзование, и се заблагодари на г-ѓата Флокен за нејзината реакција на погрешното информирање за нивната средба, која помина во исклучително позитивна атмосфера.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook