Министерството за образование и наука, водејќи се од начелото на транспарентност во целиот процес на реформите кои се предвидени во основното образование, креираше нова интернет страница www.roo.mk, која е наменета за сите заинтересирани страни во воспитно-образовниот процес, односно за наставниците, родителите, учениците, граѓанските организации и институциите.

Интернет страницата има информативен карактер, односно на неа навремено ќе бидат објавувани сите тековни активности кои ги преземаат Министерството за образование и наука и работната група вклучена во измени на наставните планови и програми во основното образование. Преку неа ќе можат да се следи развојот на новите наставни програми и планови, засебно за секое одделение, а истата нуди и можност за дебата со сите заинтересирани страни.

На www.roo.mk се објавени новите наставни планови и наставни програми за основно образование, и претставува добра можност да се слушне мислењето, ставовите, идеите и предлозите на сите заинтересирани.

Предвидени се и видео презентации и видео дискусии за одредени теми кои однапред ќе бидат најавени, односно дебатата ќе се одвива и преку периодични вебинари кои претставуваат интерактивен начин на водење на дискусија кадешто преку емитување на видео презентации или работилници учесниците можат да поставуваат прашања и да добиваат одговори во реално време.

Министерството за образование и наука ги охрабрува наставниците, како и родителитe, граѓанските организации и експертската јавност, активно да земат учество во креирањето на новите наставни планови и програми во основното образование и со тоа да придонесат за подобро образование на учениците.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook