ГРАНТОВИ ЗА ЗАЕДНИЧКИ АКТИВНОСТИ

Проектот Градиме Мостови – “Building Bridges Fund” (BB) отвора лесни можности за општините, учениците, наставниците, родителите, градинките и училиштата кои сакаат да организираат заеднички активности вклучувајќи ученици од сите свои заедници кои следат настава на различни наставни јазици.

Фондот Градиме Мостови е заеднички проект отпочнат од Министерството за образование и наука, Владата на Швајцарија и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, кој понатаму беше поддржан и од Владите на Ирска и Австрија. Сега, активни поддржувачи на Фондот се Амбасадата на Кралството Холандија, како и Владите на Соединетите Амеркански Држави, Италија и Словачка, покрај Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Од 2018 година во работата на Фондот се вклучи и Министерството за труд и социјална политика.

Деталниот Водич за апликантите за условите, како и кусиот и едноставен формулар за аплицирање, на англиски, македонски, албански, турски, српски, влашки, босански и ромски можат да се преземат подолу. На кој јазик и да се пополнува формуларот, секогаш мора да се достави и преведена верзија на англиски јазик.

Тоа е поради фактот што за апликациите ќе одлучува мешано Советодавно тело составено од:

Билјана Трајковска, Државен советник во Министерство за образование и наука;
Валмира Истрефи, Советник на ЗПВРМ за спроведување на охридскиот договор;
Венера Лумани, музичар;
Вера Ристовска, Министерство за труд и социјална политика,
Н.Е. Воутер Пломп, Амбасадор, Амбасада на Кралството Холандија;
Ирена Оровчанец, Советник, Агенција за остварување на правата на заедниците;
Лела Јаковлевска, Виш проектен специјалист за образование, УСАИД, во име на Амбасадата на САД;
Милутин Станчиќ, Директор на Управата за развој и унапредување на образованието на јазиците на припадниците на заедниците при МОН;
Огнен Јанески, Водител на ТВ и граѓански активист, ТВ 24
Ребека Јанковска Ристески, музичар и граѓански активист;
Н.Е. Ренате Коблер, Амбасадор, Австриска амбасада;
Сара Барбиери, Раководител на проектот „Градиме мостови“, Мисија на ОБСЕ во Скопје<
Садете Рамадани, Министерство за образование и наука;
Сафет Незири, Државен советник во Министерство за образование и наука;
Тони Зен, музичар; и
Џеф Голдстеин, Заменик Шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје;
Крајните рокови за аплицирање за регуларните грантови (до 7.000 евра) се 1 март, 1 мај и 1 октомври 2019 година, додека за грантовите до 1,500 евра може да се аплицира во било кое време.

 

 

 

 

Пријавен лист за фондот „Градиме мостови“

Formulari për aplikim për Fondin “Ndërtojmë ura”

Prijavni obrazac za fond “Gradimo Mostove"

Building Bridges Fund Application

Пријавни лист за фонд „Градимо мостове“

Frãndzã ti aplicari ti fondul Adrãm apuntsã

Fondi „Tamirinaja purkja“

“Köprüler Kuruyoruz” Fonu

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook