Во рамките на Меѓународната летна програма од 8 јули до 18 август 2018 г.,  Универзитетот Кембриџ  ги организира следниве програми: Ancient and Classical Wolds , Creative Writing, Art and Visual Culture, History, Interdisciplinary, Literature, Medieval Studies, Science and Shakespeare, како и програми за Англиско право и Законски методи, првенствено дизајнирани за правници и студенти по право.

Програмата за Art and Visual Culture е нова за 2018 година, наменета е за возрасни и за студенти на додипломски и после дипломски студии, како и за  ученици  на возраст од 16  до 18 години (на Fitzwilliam College)

Апликациите  се поднесуваат на  интернет  страната:  www.ice.cam.ac.uk/intsummer   која ќе биде отворена во декември 2017 г. и  каде ќе биде детално претставена оваа Програма, со рокови, можности за сместување и трошоци и информации за начинот на  аплицирање.

За подетални информации сите заинтересирани може да се обратат на следната електронска адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook