Улцин/ Црна Гора, 2 август- Заменик-министерот за образование и наука г-дин Висар Ганиу, во својата прва официјална посета во странство ја посети Република Црна Гора, при што се разговараше за повеќе прашања од областа на образованието и науката. На покана на градоначалникот на општина Улцин г-дин Назиф Цунгу, заменик-министерот Ганиу одржа работна средба во оваа општина.

На средбата, заменик-министерот Ганиу и градоначалникот на Улцин Цунгу разговараа за многу значајни прашања од областа на образованието и науката и за проблемите со кои се соочува образованието на албански јазик во Црна Гора.

Во текот на средбата соговорниците разменија мислења и идеи за искуствата, за продлабочување на соработката во насока на разменување на студентите Албанци односно студентите Албанци од Црна Гора да имаат можност да студираат во Универзитетот во Тетово и Универзитетот „ Мајка Тереза„ во Скопје.

На крај заменик-министерот Ганиу и градоначалникот на Улцин се согласија дека двете земји треба да ги следат новите трендови во светот на образованието и науката за европска иднина.  

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook