Почитувани,

Министерството за образование и наука информира дека денеска се објавени конечните резултати од првиот приемен рок од Конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Македонија за учебната 2017/2018 година.

Електронското пријавување е активно од 28.07.2017 се додека има слободни места, за што Министерството за образование и наука континуирано на својата веб страница ќе објавува списоци за примени ученици по домови.

Учениците кои ќе поднесенат електронска апликација, комплетната документација треба да ја достават од 7.08 до 11.08.2017 година во Министерство за образование и наука. Повеќе околу потребната документација и конкурсот можете да најдете овде.

Би сакале да ве информираме дека, доколку сте конкурирале за прием во Државен студентски дом резултатите за прием на ученици ќе бидат достапни по завршувањето на конкурсот за сместување на студенти во домовите.

За подетални информации околу конкурсот обратете се на фејсбук страницата на МОН, на телефонот: 02/ 3140 -147, или на следнaта електронска адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Конечни листи за прием на ученици од првиот приемен рок:

 

1. „Мирка Гинова" - Битола

2. „Лазар Лазаревски” – Велес

3. „Крсте П. Мисирков” – Кавадарци

4. „Проф. Мијалковиќ” – Куманово

5. „Боро Менков” – Крива Паланка

6. „Ванчо Питошески” – Охрид

7. „Кочо Рацин” – Свети Николе

8. „Димитар Влахов” – Струмица

9. „Здравко Цветковски” – Скопје

10. „Д-р Панче Караѓозов” – Скопје

11. „Св. Наум Охридски” – Скопје

12. „Димитар Влахов” ЗРО – Скопје

13. „Партение Зографски” – Скопје

14. „Искра" - Штип


Во прилог е табелата со слободни места во јавните училишни домови во вториот рок за сместување.

Со почит,

Министерство за образование и наука

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook