Универзитетот во Торино, Италија и Меѓународниот центар за обука на ИЛО во соработка со УНЕСКО и ИККРОМ организираат последипломски - магистерски студии од областа на светското културно наследство на УНЕСКО и развој на проекти од културата.

Програмата опфаќа различни културно – економски предмети и ги валоризира вредностите на културните и природните локалитети, вклучуваjќи истражувања за економските, социјалните, институционалните и правни начела по кои се води УНЕСКО при заштита на светските културни локалитети. Програмата, исто така, става акцент на стратешкиот менаџмент и надлежности за зачувување и промоција на овие локалитети, како и за следење на ефикасноста и соодветноста на примена на менаџмент планови и придружните културни проекти.

Последипломските-магистерски студии опфаќаат три образовни циклуси и ќе се одржуваат во периодот од 16.10.2017 до 12.10.2018 година.

Крајниот рок за пријавување е 25.08.2017 година.
Сите подетални информации за програмата за последипломските – магистерски студии, како и за начинот за пријавување се достапни на следниот линк: http://www.itcilo.org/masters-programmes/master-in-world-heritage-and-cultural-projects-for-development

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook