Новата зграда на ФИНКИ до сега се градела со многу слаба динамика на градење и целосно незадоволителен процент на реализација од 4 % во услови во кои досегашната реализација би требало да биде минимум 45 %.

Предвидената временската рамка за изградба на новата зграда на ФИНКИ е од 09.12.2015 до 09.12.2018 година. Тендерот во 2015 година го има добиено и изведбата ја врши ГТД Бетон Штип.

Предвидената сума за новата зграда на ФИНКИ во Буџетот од 2015 била 96 милиони денари од кои се реализирале 0 денари.
Во Буџетот од 2016 предвидени биле 250 милиони денари кои биле скратени на 99 милиони денари.

Во Буџетот од 2017 предвидени се 250 милиони денари и со предлогот за Ребаланс би биле 175 милиони денари или речиси двојно повеќе од она што претходната Влада го предвидела минатата, а неспоредливо повеќе од 2015 година.
Кои се причините заради кои не се работи со интензитет кој го дозволува теренот и градилиштето најдобро знае фирмата која гради и покрај сите ургенции за забрзување на работите од страна на министерството. Министерство за образование и наука нема никаков долг кон фирмата изведувач.

Подмладокот на ВМРО ДПМНЕ претходните години имале многу посилни причини за реакција и загриженост од денес кога се предвидуваат двојно повеќе пари за новата зграда на ФИНКИ од 2016 и 2015 кога нивните функционери склучувале лоши договори и носеле одлуки.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook