Министерот за образование и наука Пиштар Лутфиу им ги додели признанијата на најдобрите студенти од трите најдобро рангирани високо образовни установи во земјата, согласно Законот за високото образование,кои ги исполнија условите од конкурсот на Министерството за образование и наука за бесплатно патување на една од трите европски дестинации Париз, Венеција и Барселона.

Во своето обраќање тој им го честиташе успехот на студентите и ги посочи како пример за идните генерации кои ќе одлучат да продолжат со универзитетското образование.

“Голема почит до вашите родители и семејства кои придонесоа за вашиот досегашен успех. Посебна чест претставува и за нас како Министерство за образование и наука да ги доделиме овие признанија, кои треба да бидат мотив да продолжите со успесите“, рече Лутфиу.

Инаку, признанијата беа доделени за време на дебатата на тема Комуникација, која ја организираше Европскиот институт во Скопје.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook