Училишната спортска сала во средното училиште „Перо Наков“ во Куманово е дел од Проектот “Изградба и опремување на 145 училишни спортски сали“ во средните и основните училишта во Република Македонија. До сега во средните училишта се завршани 25 училишни спортски сали, салата во ПСОУ „Перо Наков“ е во фаза на изградба. Училишната спортска сала во ПСОУ „Перо Наков“ во Куманово е Модел 1, односно со површина од 650 м2, и со планирана вредност од 24 000 000,00 денари. Спортската сала ќе биде комплетно опремена со спортска опрема, со гардероби, санитарни јазли и тушеви.

Целта на изградбата на овие спортски објекти е да се подигне степенот на вклученост на учениците во спортот и спортските активности, што придонесува за нивниот правилен раст и развој. Подготвителните активности за изградбата на оваа сала, изведувачот ги отпочна на 02.12.2016 година. Во меѓувреме, Општина Куманово го расчисти теренот од постоечкото зеленило и подземната инсталација. Планирано е оваа спортска сала да биде завршена и предадена во употреба во првата половина на 2018 година.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook