Се информираат сите заинтересирани граѓани дека во тек е пријавувањето за учество на меѓународни летни курсеви за бугарски јазик, литература и култура, организирани од страна на Универзитетот “Св. Климент Охридски“ во Софија (двајца учесници) и Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Велико Трново( еден учесник).

Трошоците за сместување, исхрана и за културни и образовни активности ги покриваат организаторите, додека трошоците за пат и осигурување се на товар на учесниците.

Пополнетите формулари за учество треба да бидат доставени на електронската адреса Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., најдоцна до 31.5.2017 година.

Формулар - Универзитет “Св. Климент Охридски“ - Софија

Формулар Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ - Велико Трново