Министерот за образование и наука, Пиштар Лутфиу и директорот на Центарот за стручно образование и обука, Ајше Селмани денес им ги доделија дипломите на менторите и на учениците кои што постигнаа најдобри резултати на натпреварите за избор на најдобар ученик во струката, во рамките на проектот „Лидер на струка“ .
Овој проект веќе се имплементира веќе трета година по ред и ги наградува менторите и учениците кои постигнале успех во областа на стручните предмети и практичната настава.

Изборот на најдобар ученик е направен според постигнатиот успех на натпревари на кои се покажуваат, докажуваат, вреднуваат и рангираат знаењата и вештините на учениците по стручните предмети и практичната настава во рамките на струката/одделен образовен профил од средното стручно образование, согласно Правилникот за избор на најдобар ученик во струката од завршните години во стручното образование во Република Македонија.

Проектот ќе продолжи да се имплементира и во следната учебна година, како една од низата активности за поттикнување на интересот за избор на средното стручно образование.

 

- Листа на ученици лидери
- Листа на наставници ментори

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook