Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми, министерот за економија Беким Незири, министерот за локална самоуправа Лирим Шабани и пратеници од регионот, денеска го посетија основното училиште „Мурат Лабуништа“ во с. Лабуништа, општина Струга, каде што во тек е реконструкција на старите и дотраени прозорци.

- Инвестицијата е на Министерството за образование и наука во висина од 100.000 евра и со неа се врши замена на старите и дотраени прозорци. Се надевам дека оваа инвестиција ќе ги подобри условите и квалитетот на образованието во училиштето, а истовремено ќе придонесе за намалување на трошоците за греење, изјави министерот Адеми, додавајќи дека ова не е единствената инвестиција за ова населено место, затоа што за неколку дена ќе започне и изградбата на спортската сала, инвестиција вредна околу 41 милион денари.

За општина Струга, потенцираше Адеми, ова не е последна инвестицијата, затоа што годинава почнува проектот за инсталирање на центрлано греење во основното училиште Ашим Буши во село Јаргулишта.
- Се надевам дека нема тука застанеме и дека ќе продолжиме со продолжиме со инвестиции за подобрување на условите во училиштата во општина Струга, истакна Адеми.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook