Резултатите од Конкурсот за доделување на стипендии на редовни студенти Роми запишани на студии од прв циклус на јавните и приватните високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската... Четврток, 21 февруари 2019 Почитувани,   Министерството за образование и наука ги објавува резултатите од Конкурсот за доделување на стипендии на редовни студенти Роми запишани на студии од прв циклус на јавните и приватните високообразовни установи во Република Северна Македонија...
К О Н К У Р С за акредитација на здруженија на наставници кои организираат натпревари на ученици од средните училишта. К О Н К У Р С за акредитација на здруженија на наставници кои организираат натпревари на ученици од средните училишта. Четврток, 21 февруари 2019 Врз основа на член 24-а од Законот за средното образование („Службен весник на Република Македонија“ бр.44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/99, 29/02, 40/03, 42/03, 67/04, 55/05, 113/05, 35/06, 37/07, 49/07, 81/08, 92/08, 33/10, 116/10, 156/10, 118/11, 51/11, 6/12,...
Стипендии за истражување во Јапонија Четврток, 21 февруари 2019 Министерството за образование и наука известува за можноста за добивање на меѓународнa стипендија од страна на „Matsumae International Foundation“ за истражување во Јапонија.  Стипендијата се однесува за период од три до шест месеци меѓу април 2020 и март...
Реакција на изјава на градоначалникот на општина Гостивар Среда, 20 февруари 2019 Градоначалникот на Гостивар обврската за појаснување на неговите дејствија и активности спротивно на законот и процедурите ја заменува со дезинформации, шпекулации и со скандалозна злоупотреба на последните трагични настани. МОН изразува длабоко жалење за рецидивното...
Стипендии за учество на летни школи по чешки јазик Стипендии за учество на летни школи по чешки јазик Понеделник, 18 февруари 2019 Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија соопштува дека Министерството за образование, млади и телесно воспитување на Република Чешка за 2019 година обезбедува четири стипендии за учество на кандидати на летни школи по чешки јазик во...
Стипендии за научни истражувања во Јапонија Понеделник, 18 февруари 2019 Министерството за образование и наука известува за можноста за добивање на меѓународни стипендии од страна на Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) за истражување во Јапонија.  Дополнителните информации за меѓународните стипендии за Јапонија се...
Конкурс за доделување стипендии за додипломски, магистерски и докторски студии и специјализации во НР Кина Конкурс за доделување стипендии за додипломски, магистерски и докторски студии и специјализации во НР Кина Петок, 15 февруари 2019 Конкурс за доделување на 19 стипендии за додипломски (редовни), магистерски и докторски студии и специјализации (1 стипендија доделена од Владата на НР Кина и 18 унилатерални стипендии) и 3 стипендии на Централно-Источно Европската програма за медицина на Владата...

 

Дoсегашниот министер за образование и наука г-дин Пиштар Лутфиу, денеска ја предаде должноста на новоименуваната министерка за образование и наука г-ѓа Рената Тренеска Дескоска.

Поранешниот министер, г-динот Лутфиу, честитајќи и изборот на новата функција и посака многу успех во работата, како и успешна имплементација на проектите, при тоа нудејќи го безрезервно неговото искуство при реализација на задачите за доброто на граѓаните на Република Македонија.

Министерката, г-ѓа Рената Тренеска Дескоска, заблагодарувајќи се на досегашниот ангажман на г-динот Лутфиу, изјави дека е подготвена за предизвикот кој претстои пред неа, како министер за образование и наука, и му посака успех на нејзниот претходник во иднина како на личен, така и на професионален план.

Новиот министер за образование и наука, г-ѓата Рената Тренеска Дескоска е професорка на Правниот Факултет “Јустинијан Први” при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, има искуство како пратеник, потпретседател на Собранието на Република Македонија и шеф на делегацијата на Република Македонија во Парламентарното Собрание на ОБСЕ.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook