Листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање на натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование Листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање на натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование Среда, 01 јули 2020 Листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање на натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование, согласно јавниот повик за акредитација на здруженија на наставници кои организираат натпревари на општинско, регионално и државно...
Повик за изразување на интерес за запишување во Листата на даватели на обуки за дигитални вештини и обуки за дигитални вештини Повик за изразување на интерес за запишување во Листата на даватели на обуки за дигитални вештини и обуки за дигитални вештини Недела, 28 jуни 2020 Министерството за образование и наука согласно член 7 став 4 од Уредбата со законска сила за издавање на ваучери на млади лица за обуки за дигитални вештини заради подобрување на нивната конкурентност на пазарот на трудот за време на вонредна состојба, („Службен...
Упатство со прирачник за одржување на училишни објекти (втор дел) Упатство со прирачник за одржување на училишни објекти (втор дел) Четврток, 25 jуни 2020 Упатство со прирачник за одржување на училишни објекти (втор дел)         Интерактивно видео   
Известување јапонска програма за доделување стипендии MEXT за студенти од Република Северна Македонија Известување јапонска програма за доделување стипендии MEXT за студенти од Република Северна Македонија Четврток, 25 jуни 2020 Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија на Јапонија (MEXT) ги повикува потенцијалните кандидати од Република Северна Македонија да се пријават за:  1) Истражувачка студентска програма и  2) Додипломска студентска програма...
Формулар - пријава за упис во средно училиште во учебната 2020/2021 Вторник, 23 jуни 2020 Пријава_македонски јазик  Пријава_албански јазик Пријава_турски јазик Пријава_српски јазик
Повик за искажување на јавен интерес за формирање на авторски тимови за изработка на ракописи за учебници за I година средно стручно четиригодишно образование Повик за искажување на јавен интерес за формирање на авторски тимови за изработка на ракописи за учебници за I година средно стручно четиригодишно образование Понеделник, 22 jуни 2020 Врз основа на член 17-а став 1 од Законот за учебници за основно и средно образование („Службен весник на РМ„ бр.98/2008, 99/2009, 83/10, 36/11, 135/11, 46/12, 24/13, 120/13, 29/14, 146/15, 217/15, 30/16 и 21/18) МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА - Педагошка...
Повик за искажување на јавен интерес за формирање на авторски тимови за изработка на ракописи за учебници за I година средно стручно четиригодишно образование Повик за искажување на јавен интерес за формирање на авторски тимови за изработка на ракописи за учебници за I година средно стручно четиригодишно образование Понеделник, 22 jуни 2020 Врз основа на член 17-а став 1 од Законот за учебници за основно и средно образование („Службен весник на РМ„ бр.98/2008, 99/2009, 83/10, 36/11, 135/11, 46/12, 24/13, 120/13, 29/14, 146/15, 217/15, 30/16 и 21/18) МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА - Педагошка...

Видео надзор може да се врши заради:

  • заштита на животот и здравјето на луѓето
  • заштита на сопственоста
  • заштита на животот и здравјето на вработените поради природата на работата
  • контрола на влез и излез од службените или деловните простории

Кога се врши видео надзор се истакнува ИЗВЕСТУВАЊЕ кое мора да ги содржи следниве информации:

  • дека се врши видео надзор
  • називот на контролорот кој го врши видео надзорот
  • начинот на кој може да се добијат информации за тоа каде и колку време се чуваат снимките од системот за видео надзор

Граѓаните имаат право:

  • да пристапат или да добијат копија од снимката од видео надзорот, на која се снимени
  • да се информираат за целта на вршење на видео надзор
  • да знаат колку време се чува снимениот материјал

Едукативен видео клип за видео надзор:

 

Постер за видео надзор (преземи)

 

Назад

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook