- Недела, 17 декември 2017 Листа на активни регистри што ги води Министерството за образование и наука:- Регистар - Основни училишта - Регистар - Средни училишта *Листата се ажурира
Буџет Петок, 15 декември 2017 Предлог-Буџет на Р.М за 2018   Буџет 2017 Генерален план за јавни набавки   -прва измена   -втора измена   -трета измена   -четврта измена Изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година (13 август)Ревизорски...
Објавен е Конкурсот за за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2017/2018 година Објавен е Конкурсот за за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија... Петок, 15 декември 2017 Врз основа на член 49 став 5 о23д Законот за студентски стандард (“Службен весник на Република Македонија“ бр. 15/13, 120/13, 41/14,146/15, 30/16 и 178/16) и Решението за распишување на Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на додипломски...
Резултати од конкурсот за стипендии за ученици запишани во Спортската академија за учебната 2017/2018 година Резултати од конкурсот за стипендии за ученици запишани во Спортската академија за учебната 2017/2018 година Вторник, 12 декември 2017 Резултатите од конкурсот за стипендии за ученици запишани во Спортската академија за учебната 2017/2018 година можете да ги преземете на следниот линк. Сите кандидати - добитници на стипендија потребно е да пополнат 3 примероци од договорот за стипендија и заедно...
слободен пристап Понеделник, 11 декември 2017 Слободен пристап до информации од јавен карактер Документи од областа на слободен пристап до информации од јавен карактер Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер Обрасци Барање за пристап до информации од јавен карактер Потврда за...
Резултати од конкурсите за ученички стипендии за 2017/2018 година Резултати од конкурсите за ученички стипендии за 2017/2018 година Четврток, 07 декември 2017 Министерството за образование и наука ги објавува резултатите од конкурсите за доделување на ученички стипендии за учебната 2017/2018 година: 50 (педесет) стипендии за талентирани ученици од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната...
Развоен Буџет за поквалитетно образование Развоен Буџет за поквалитетно образование Четврток, 07 декември 2017 Во прилог Ви го пренесуваме интегрално говорот на министерката Дескоска од денешната прес конференција на која беше презентиран буџетот на МОН за 2018 година: Водејќи се од начелата на одговорно, транспарентно и отчетно владеење, ја одржуваме оваа прес конференција...

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

 

 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

 

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook