Препорака на Советот за висок квалитет и Извештај за клучни податоци на Евридика за 2019 година Препорака на Советот за висок квалитет и Извештај за клучни податоци на Евридика за 2019 година Петок, 13 септември 2019 Придружете ни се на презентацијата на 17 септември за да дознаете како ЕУ ги поддржува државите-членки да понудат образование и нега во раното детство со висок квалитет за сите мали деца, од раѓање до основно училиште... Соглсно европскиот столб за социјални права,...
Резултати од конкурсот за прием на студенти на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во студиската 2019/2020 година за градот Скопје Резултати од конкурсот за прием на студенти на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во студиската 2019/2020 година за градот Скопје Петок, 06 септември 2019 Почитувани, Ве известуваме дека во прилог се резултатите од Конкурсот за прием на студенти на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во студиската 2019/2020 година - за градот Скопје. По објавување на резултатите, студентите...
Резултати од конкурсот за прием на студенти во државните студентски домови и други објекти во Република Северна Македонија за студиската 2019/2020 година во Охрид, Битола и Прилеп. Резултати од конкурсот за прием на студенти во државните студентски домови и други објекти во Република Северна Македонија за студиската 2019/2020 година во Охрид, Битола и Прилеп. Петок, 06 септември 2019 Почитувани, Ве известуваме  дека се објавени резултатите  на студентите од погорните години запишани на додипломски студии кој се пријавиле на конкурсот за прием на студенти во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Северна...
Резултати од конкурсот за прием на студенти во државните студентски домови и други објекти во Република Северна Македонија за студиската 2019/2020 година во Штип. Резултати од конкурсот за прием на студенти во државните студентски домови и други објекти во Република Северна Македонија за студиската 2019/2020 година во Штип. Петок, 06 септември 2019 Почитувани, Ве известуваме  дека се објавени резултатите  на студентите од погорните години запишани на додипломски студии кој се пријавиле на конкурсот за прием на студенти во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Северна...
Конкурс за доделување на средства за финансирање на материјални трошоци и услуги, за печатење на зборници на трудови од одржаните научни собири за 2019 година Конкурс за доделување на средства за финансирање на материјални трошоци и услуги, за печатење на зборници на трудови од одржаните научни собири за 2019 година Четврток, 29 август 2019 Врз основа на член 50 став 1 и член 52-а став 2 од Законот за научно-истражувачката дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 46/08, 103/08, 24/11, 80/12, 24/13, 147/13, 41/14, 145/15, 154/15, 30/16 и 53/16 ), член 2 и 3 од Правилникот за начинот на...
Конкурс за доделување на средства на домашни научни истражувачи за студиски престои во странство за 2019 година Конкурс за доделување на средства на домашни научни истражувачи за студиски престои во странство за 2019 година Четврток, 29 август 2019 Врз основа на член 50 став 1 од Законот за научно-истражувачката дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 46/08, 103/08, 24/11, 80/12, 24/13, 147/13, 41/14, 145/15, 154/15, 30/16 и  53/16 ), член 2 и 9 од Правилникот за начинот на финансирање...
Конкурс за доделување на средства за учество на домашни научни истражувачи на меѓународни научни собири за 2019 година Конкурс за доделување на средства за учество на домашни научни истражувачи на меѓународни научни собири за 2019 година Четврток, 29 август 2019 Врз основа на член 50 став 1 и член 52-а став 3 од Законот за научно-истражувачката дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 46/08, 103/08, 24/11, 80/12, 24/13, 147/13, 41/14, 145/15, 154/15, 30/16 и 53/16 ), член 2 од Правилникот за начинот на финансирање...

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook